Online Crew Management Software for Maritime Industry

Oceanwide kiest voor CrewInspector.com crewing software

Oceanwide kiest voor CrewInspector.com crewing software

Riga / Vlissingen – CrewInspector.com, aanbieder van online crew management systemen, heeft een overeenkomst getekend met maritiem uitzendbureau Oceanwide (onderdeel van Humares BV) voor gebruik van haar crew management systeem.

De overeenkomst tussen beide partijen behelst een volledige database migratie van 30.000 zeevarenden en gerelateerde informatie, zoals certificaten en werkervaring om een soepele overgang naar het nieuwe crew management platform te verzekeren. Daarnaast levert CrewInspector.com haar zijn recruitment tool met geautomatiseerde functionaliteit om nieuwe vacatures en zeevarenden te registreren, onderling te matchen en rechtstreeks uit het systeem zeevarenden aan reders aan te bieden.

Naar aanleiding van de overeenkomst zal CrewInspector.com tevens bedrijfsspecifieke tools ontwikkelen voor kostenbeheersing, payrolling en facturatie en de rest van de Oceanwide kantoren in Cyprus, de Filippijnen, Rusland, Singapore en de Verenigde Staten van Amerika integreren.

“We zijn er trots op de Nederlandse maritieme markt te betreden met één van de belangrijkste spelers in Nederland. Nederland staat van oudsher bekend als een zeer belangrijke speler in de maritieme sector, waar hoge normen voor de kwaliteit van bemanning en management gelden. Het voldoen aan de verwachtingen van klanten in een dergelijke veeleisende markt versterkt het vertrouwen van de levensvatbaarheid van ons business model en de software die wij maken “, aldus Andy Lipsberg, mede-eigenaar van CrewInspector.com

Oceanwide Nederland Managing Director Theo Nieboer toont zich blij met de CrewInspector applicatie: Voorafgaand aan de ondertekening van de overeenkomst met CrewInspector, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan onder diverse aanbieders. We hebben gekozen voor CrewInspector vanwege hun kennis van de maritieme arbeidsmarkt, waarin wij opereren. De eerste ervaringen zijn zeer positief: de overgang van ons vorige systeem verliep erg soepel en CrewInspector blijkt een echt state-of-the-art product te zijn.

Over CrewInspector.com

CrewInspector.com is online crew management software leverancier opgericht in 2006 in Riga, Letland. De crewing software is speciaal ontworpen voor bemanningsagenten, reders en managers met een snel groeiend klantenbestand wereldwijd. Het crew management systeem biedt het volledige crew management proces, inclusief een bemanningsdatabase met uitgebreide zoekmogelijkheden, contract management, geautomatiseerde voorbereiding voor het genereren van documenten en certificaatverificatie met betrekking tot de vereisten die gelden op schepen en vervaldata. Voor meer informatie. bezoek www.crewinspector.com

Over Oceanwide

Oceanwide, met het hoofdkantoor in Vlissingen, is gespecialiseerd in het werven, selecteren en detacheren van personeel in de scheepvaart en de offshore. Naast het oplossen van acute capaciteitsproblemen biedt Oceanwide structurele oplossingen voor personele vraagstukken. Oceanwide heeft een netwerk van eigen (wervings)kantoren in Nederland, Cyprus, de Filippijnen, Singapore, India, Rusland en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van agenten. Oceanwide is een dochteronderneming van de Humares Groep. Humares is opgericht in 1976. Zij is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van technisch, logistiek, productie en maritiem personeel en heeft kantoren en agentschappen in 19 landen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Zuid-Oost-Azië, een personeelsbestand van 270 vaste en tijdelijke in 3800 werknemers en een omzet van ruim € 100 miljoen.

Follow us

Cooperation partner of

Latvijas Jūras Akadēmija